AI-systeem maakt jacht superslim

Leesduur: +/- 3 min.
De Nevada-woestijn is nou niet bepaald de plaats waar je het meest intelligente jacht ter wereld denkt te vinden. Toch bleek dat zo te zijn tijdens de Amerikaanse vakbeurs CES. Het jacht, de Adonis, biedt luxe en comfort en is uitgerust met het uitgebreide onboard AI-systeem Angel. Met gezichtsherkenning, spraakbesturing, slimme spiegels en touch screens, maakt Angel het toch al luxueuze verblijf op het schip nog persoonlijker.
Het jacht Adonis dankt zijn intelligentie aan ee AI-systeem

Het superjacht Adonis is voozien van het AI-systeem Angel dat het leven aan boord nog aangenamer maakt.

 

De Adonis heeft een lengte van 24 meter en wordt gebouwd door Numarine. Het jacht werd hoogwaardig afgewerkt door Furrion. Het jacht is voor beide bedrijven een concept en levend productdisplay. Centraal op Adonis staat Angel, een Alexa-achtige persoonlijke assistent. Angel combineert verschillende slimme functies en informatie en maakt die toegankelijk wanneer het systeem wordt aangesproken met 'Hi Angel'. Het systeem Angel toont vervolgens nieuws, updates van sociale media, het weer en andere informatie , kan muziek afspelen in een of meerdere kamers of zelfs een maaltijd bestellen in de kombuis.

Het Angel-systeem is niet alleen toegankelijk via spraak maar ook via slimme spiegels in de slaapkamers. Wat in eerste instantie lijkt op een bescheiden spiegel, wordt een interactief scherm wanneer je het aanraakt of Angel vraagt om wakker te worden. Het slimme display werkt dan als een touchscreen en waarop nieuws of zoekopdrachten op het web, gegevens van jachtsystemen, koerskaarten en zelfs tv-programma's en films worden getoond. Voor kamers zonder slimme spiegel kunnen kleinere tablets met touchscreen-bediening worden gebruikt. Zo is Angel altijd binnen handbereik.

Angel reageert op je stem, maar gebruikt ook gezichtsherkenning om individuele voorkeuren en eigenschappen te leren. Met die informatie kan het systeem automatisch de gewenste temperatuur instellen, raamverduistering openen of sluiten, de muziek aanpassen, verlichting dimmen, etc. Angel kan bovendien suggesties doen over activiteiten aan land, restaurants of locaties die je tijdens je tocht absoluut moet bezoeken. Om biometrisch toegang te krijgen gaat de gebruiker gewoon voor een slimme spiegel staan, waardoor Angel de gezichtskenmerken kan lezen en tegelijkertijd een gezondheidsanalyse kan uitvoeren over gewicht, huid, e.d..

Ook de beveiliging aan boord van Adonis is aan Angel toevertrouwd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van camera's aan boord van het schip en een drone die op het bovenste jachtdek klaar staat. Deze kan worden gebruikt om een 'verkenningsvlucht' uit te voeren, zodat bedreigingen effectief worden herkend. De drone kan ook worden gebruiktom zelf foto's van de omgeving en passagiers te maken.
Een laatste onderdeel van het Angel-systeem is Furrion's Sense TV, een slanke HD-unit met ingebouwde soundbar.

De verwachting is dat Angel eind 2019 klaar is voor de markt en vervolgens steeds verder zal doorgroeien in mogelijkheden en toepassingen. Naast jachten, verwacht Furrion Angel ook te kunnen leveren aan eigenaars van bijvoorbeeld campers. Ook de inzet in woningen wordt op termijn verwacht. Adonis en Angel bekijken? Dat kan in onderstaande video's.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond