maart 2022 - Jaarbeurs
Algemeen / 16 september 2024

4CEE neemt Tradeinterop over

4CEE neemt de speler op het gebied van e-facturatie en e-procurement Tradeinterop over. 4CEE integreert daarbij alle activiteiten van Tradeinterop in zijn portfolio.

Tradeinterop levert onder meer boekhoudsoftware voor e-facturatie, waarmee gebruikers digitale facturen via het beveiligde Peppol-netwerk (Pan-European Public Procurement Online) kunnen aanleveren. Dit is een beveiligd netwerk, dat onder beheer staat van de Europese Commissie. Het netwerk maakt het mogelijk facturen en orders volgens de UBL-standaard uit te wisselen. Dit maakt onder meer het uitwisselen van documenten met de Nederlandse overheid en Europese bedrijven mogelijk.

E-facturen aanleveren via bestaande software

Ook biedt Tradeinterop oplossingen aan waarmee organisaties e-facturen kunnen aanleveren via bestaande ERP- en op maat gemaakte software. Dit zonder bestaande software of processen te hoeven wijzigen. De software zet daarbij de e-facturen van organisaties om naar het Peppol-formaat, wat het mogelijk maakt de facturen via het Peppol-netwerk naar klanten te versturen. Het ondersteunt daarbij diverse formaten voor facturen, waaronder UBL, DICO (SALES en INSBOU), SETU, Energie eFactuur, UN/CEFACT, iDOC en FatturaPA.

De software maakt het eveneens mogelijk ontvangen e-facturen te ontvangen via het Peppol-netwerk. Tradeinterop zet de facturen daarbij om in het juiste formaat, zodat deze in de bestaande software van organisaties kan worden verwerkt.

Leveranciers e-facturatie laten omarmen

Indien een organisatie wil overstappen op e-facturatie en digitale facturen wil kunnen ontvangen, is het belangrijk dat leveranciers deze werkwijze eveneens omarmen. Ook bij dit proces biedt Tradeinterop ondersteuning. Met behulp van tooling en advies, onderdeel van de oplossing Tradeinvite, helpt het bedrijf leveranciers bij het maken van deze overstap. Het heeft hiervoor onder meer een zogeheten Onboarding Manager ontwikkeld voor het geautomatiseerd benaderen van leveranciers en monitoren van de resultaten van campagnes rondom het onboarden van leveranciers. Ook traint het bedrijf organisaties, zodat zij het onboardingproces na verloop van tijd zelf op zich kunnen nemen.

Tot slot biedt Tradeinterop een oplossing genaamd Tradeinsights, die inzicht biedt in het facturatieproces. De oplossing geeft organisaties in realtime inzicht in data rondom het versturen, ontvangen en verwerken van facturen. Het doel hiervan is hert optimaliseren van facturatieprocessen en de overstap op e-facturatie.

Administratieve processen ondersteunen

Dankzij een overname komt Tradeinterop in handen van 4CEE, een speler op het gebied van software voor finance en administratie. 4CEE is een groep IT-bedrijven die oplossingen biedt die de administratieve processen van organisaties ondersteunen. De groep bestaat uit vijf partijen:

  • ICreative: Een Basware- en Kofas-partner die procure-to-pay- en e-facturatie-oplossingen levert voor grote ondernemingen en zowel onderwijs- als overheidsinstellingen. De oplossingen geven bedrijven meer controle over hun bedrijfsuitgaven en vereenvoudigen daarnaast het inkoop- tot betalingsproces.
  • Easy Systems: biedt ERP-onafhankelijke software aan voor het ondersteunen van purchase-to-pay- en e-facturatieprocessen. De software automatiseert daarbij administratieve processen en neemt bedrijf zo werk uit handen.
  • Coforce: Automatiseert werk met behulp van Robotic Process Automation (RPA). RPA is een technologie die terugkerende bedrijfsprocessen en taken met behulp van software automatiseert.
  • Diesis: Automatiseert het order-to-cash-proces, en neemt het beheer van en de ondersteuning voor de omgeving van inkoop- en financesoftware Unit4 Financials op zich.
  • Stiply: Biedt een digitale ondertekenoplossing voor middelgrote en grote organisaties aan. De oplossing ondersteunt het digitaal ondertekenen van documenten en biedt daarnaast inzicht in het ondertekenproces.

De groep breidt nu dus uit met Tradeinterop, dat inmiddels vanuit De Meern is verhuisd naar het kantoor van 4CEE in Ede. Naast het portfolio van Tradeinterop neemt 4CEE ook het team van het bedrijf over. Tradeinterop bedient in Nederland en België meer dan 135 klanten, waaronder Exact, citizenM, Bidfood, Moneybird, SnelStart, WeFact en Staatsbosbeheer.

Auteur: Wouter Hoeffnagel
Foto: 4CEE

Deel dit artikel

Meer nieuws

Europa op weg naar 20 procent wereldaandeel in de halfgeleiderproductie

(productnews)
Doordat steeds meer mensen thuiswerken, online onderwijs volgen en omdat er meer interesse is in consumentenelektronica, is...
Doordat steeds meer mensen thuiswerken, online onderwijs volgen en omdat er meer interesse is in consumentenelektronica, is de vraag naar halfgeleiders gestegen. Chips zijn nu eenmaal nodig om ons leven te...
High tech / 17-09-2024
Lees meer

Consortium werkt aan recyclebare zonnepanelen

Consortium werkt aan recyclebare zonnepanelen

(PARTNER NIEUWS)
Energie / 17-09-2024
(productnews)
Zonnepanelen maken het mogelijk duurzame energie op te wekken, en dragen zo bij aan het ontlasten van het milieu....
Zonnepanelen maken het mogelijk duurzame energie op te wekken, en dragen zo bij aan het ontlasten van het milieu. Tegelijkertijd zijn traditionele zonnepanelen niet tot nauwelijks recyclebaar aan het einde...
Energie / 17-09-2024
Lees meer

IJzerpoeder gebruiken als nieuwe hernieuwbare energiedrager in de industrie

(productnews)
IJzerpoeder kan energie opslaan op een zeer compacte, goedkope, veilige, milieuvriendelijke en CO2-vrije manier. Deze...
IJzerpoeder kan energie opslaan op een zeer compacte, goedkope, veilige, milieuvriendelijke en CO2-vrije manier. Deze combinatie maakt het een kansrijke oplossing voor de vergroening van de energie-intensieve industrie en bijvoorbeeld...
Energie / 16-09-2024
Lees meer

4CEE neemt Tradeinterop over

4CEE neemt Tradeinterop over

(PARTNER NIEUWS)
Algemeen / 16-09-2024
(productnews)
4CEE neemt de speler op het gebied van e-facturatie en e-procurement Tradeinterop over. 4CEE integreert daarbij alle...
4CEE neemt de speler op het gebied van e-facturatie en e-procurement Tradeinterop over. 4CEE integreert daarbij alle activiteiten van Tradeinterop in zijn portfolio. Tradeinterop levert onder meer boekhoudsoftware voor e-facturatie,...
Algemeen / 16-09-2024
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven