In week 37 (9-13 september) organiseert de HvA minor SYBIT (Startup Your Business In Technology) weer een sessie “ondernemerskansen”. Daarbij wordt een kans gecreëerd om productideeën, die nu nog 'op de plank liggen' tot leven te wekken en naar de markt te brengen door een studententeam dat een startup gaat oprichten. De studenten moeten er commercieel mee kunnen ondernemen en er kan met de aandragende partij in verschillende vormen of onder bepaalde voorwaarden/overeenkomsten worden samengewerkt.
Het productidee wordt voor de groep gepitcht in een Meet&Match sessie op dinsdag 10 september van 14.00 tot 16.30 uur.
Heb je een…
Idee
Latente marktbehoefte
Technologie
Proof of principle/prototype
Innovatie
…dat hier geschikt voor lijkt, neem dan contact op met Hogeschooldocent & Startup Coach Marc Barends (zie contactgegevens onder dit artikel). Wacht niet te lang, 1 september sluit de inschrijving.
Waar staat de minor SYBIT voor? SYBIT is een minor programma van de HvA dat in september voor de elfde keer start en tot februari 2020 doorloopt. SYBIT staat voor Start Your Business In Technology. “We draaien het programma met ongeveer 35 technische studenten (o.a. Technische Bedrijfskunde, Industrial Design Engineering, Bouwkunde, Aviation, Electrotechniek etc)”, aldus Marc Barends, die het project begeleidt. “Ook zijn enkele studenten van buiten de HvA toegelaten, wat de groep nog veelzijdiger maakt. Het doel van SYBIT is met een startup van enkele personen een technologie naar de markt brengen. We proberen daarbij aan te sluiten bij een breder maatschappelijk thema. De grootstedelijke problematiek in Amsterdam is daarbij interessant voor ons, vanwege de maatschappelijke relevantie, onze band met de stad, maar ook omdat we vergelijkbare problematiek tegenkomen in grotere of kleinere settings. Ook worden festivals als werkgebied aangehaald, met contacten en sessies van verschillende stakeholders. In de minor krijgen ze een lading aan coaching, experiences, sessies en inspiratie om de startup stevig op de kaart te zetten, mede doordat ze regelmatig geprikkeld worden door externe ervaren stakeholders, investeerders of bullysessies. Een breed relevant scala komt aan bod: persoonlijke ontwikkeling, technologie, marketing, investeringen, IP, logistiek, legal, verdienmodel enzovoorts. Na een groots openbaar eindevent kunnen de startups doorontwikkelen in een afstudeeropdracht of stage en vervolgens kunnen ze in onze eigen incubator doorgroeien om op eigen benen te staan. Deze pijplijn is zich in de afgelopen jaren aan het vullen en uitbreiden en heeft meerdere interessante startups opgeleverd.”
Heb je interesse om aan dit project deel te nemen? Neem dan contact op met Marc Barends:
Marc Barends
Hogeschooldocent & Startup Coach
Hogeschool van Amsterdam
Faculteit Techniek
Opleiding Industrial Design Engineering
www.startuptech.nl
Weesperzijde 190
1097 DZ Amsterdam
Kamer B4.20 / C4.30
06 – 211 589 48
m.l.barends@hva.nl