Aston Martin nu ook onderwater

Leesduur: +/- 2 min.
Aston Martin staat bij velen bekend als de ultieme en super-de-luxe sportauto - razendsnel en prachtig afgewerkt. Maar binnenkort kunnen we wellicht ook onderwater van het merk genieten. Vorig sloeg het bedrijf de handen ineen met Triton Submarines voor de ontwikkeling van de duikboot met de prestaties en styling van de bekende sportwagen. De ontwerpfase maakte recent plaats voor de productiefase.
Aston Martin onderwater

Naast de bekende sportauto's stapt Aston Martin nu ook in duikboten

Aston Martin en Triton hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de juiste balans en hydrodynamica maar ook aan de stijl en het luxueuze interieur. Het resultaat is een duikboot die de solide eigenschappen van Triton combineert met de prestaties en finesse waar Aston Martin om bekend staat.

Eén ding staat als een paal boven water: de duikboot zal nooit de snelheden halen waartoe de bekende auto's van Aston Martin in staat zijn. Maar met een top die iets boven de 5 knopen ligt (9,2 km/uur) is het vaartuig nog altijd aanzienlijk sneller dat de 3 knopen topsnelheid van andere driepersoons onderzeeboten van Triton.  De bedrijven hebben bovendien aangegeven dat de duikboot vier keer sneller acceleert dan een andere duikboten uit deze klasse van het Triton-programma, zoals de 3300/3. De maximale duikdiepte bedraagt 500 m. Waar nog geen gegevens over zijn vrijgegeven is de aandrijflijn.

Achter de acryl overkapping gaat een interieur schuil dat de naam Aston Martin mag dragen. De handgestikte leren stoelen voor de kapitein en twee passagiers worden aangevuld met een luxe afwerking van koolstofvezel. De personalisering-service die bekend is van de auto's, 'Q by Aston Martin', zal ook de kopers van dit onderwater-vaartuig voorzien van maatwerk.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond