Brandveilig kunststof doorvoersysteem maakt schepen lichter

Leesduur: +/- 2 min.
Een Nederlands bedrijf heeft een nieuw HR kunststof doorvoerbuizen en -ramen ontwikkeld voor het betrouwbaar en comfortabel doorvoeren én brandwerend, gas-, rook- en waterdicht afdichten van kabels en buizen. De nieuwe doorvoerbuizen en ramen maken deel uit van de kunnen onder meer worden toegepast in sandwichpanelen in offshore-installaties of in schepen. Door de inzet van kunststof in plaats van staal zijn aanzienlijke gewichtsbesparingen mogelijk.
Kunststof varianten zijn vele malen lichter dan stalen doorvoeringen

De kunststof doorvoerbuizen zijn een lichttgewicht alternatief voor stalen varianten

Kunststof dat niet brandt? Het klinkt gek, maar toch is een Nederlands bedrijf erin geslaagd om dat voor elkaar te krijgen. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in brandveiligheid , biedt hiermee voor het doorvoeren van kabels en buizen een oplossing die niet alleen brandveilig is, maar ook nog eens licht van gewicht. Vergeleken met RVS of stalen alternatieven verbetert de HR kunststof-uitvoering de arbeidsomstandigheden voor installateurs/monteurs en kan een wezenlijke besparing op transport- en opslagkosten worden gerealiseerd.

De doorvoerbuizen en -ramen zijn voorzien van een losse flens die met behulp van speciale NOFIRNO-kit aan de wand wordt bevestigd. De doorvoerbuizen hebben standaard een lengte van 300 mm; de afmetingen van de doorvoerramen bedragen 150 x 150 mm en 150 x 300 mm. De brandwerendheid van het systeem is in een min. 100 mm dikke wand met succes getest. De rechthoekige ramen hebben een wanddikte van 5 mm en worden voor optimaal montage- en installatiecomfort ook geleverd in gedeelde uitvoering. Bij deze uitvoering wordt een speciale NOFIRNO-pakking tussen de raamdelen geplaatst.

Nadat de kabels of buizen zijn doorgevoerd, wordt het doorvoerraam of de doorvoerbuis afgewerkt met het afdichtsysteem van het bedrijf . Zo wordt een volledig brandwerende en water-, rook- en gasdichte afdichting van de doorvoering gerealiseerd. De nieuwe modules worden op grote schaal toegepast in één van de meest complexe olie- en gasprojecten van TengizChevroil (TCO) in Kazakhstan.

 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond