Business school met koperen domino-effect

Leesduur: +/- 2 min.
Altijd al geïnteresseerd geweest in het dominospel? Dan is de recente uitbreiding van de Isenberg School of Management van de University of Massachusetts Amherst wat voor jou. Het gebouw, dat de naam Business Innovation Hub draagt en ontworpen werd door Bjarke Ingels Group (BIG), biedt studie- en sociale ruimtes en kenmerkt zich door een opvallende koperen dominogevel.
De nieuwbouw heeft veel weg van een dominospel

De nieuwbouw van de Isenberg School of Management heeft een gevel die lijkt op dominostenen.

Bron: Bjarke Ingels Group

De afmeting van het Business Innovation Hub bedraagt zo’n 6.500 m². De buitenkant is uitgevoerd in verticale koperen pilaren die steeds verder naar beneden hellen om op die manier een grote driehoekige glazen ingang te vormen. Het lijkt er daardoor op alsof vallende reuze-dominostenen de weg naar de ingang wijzen. Wat nu nog glanzend koper is, zal daarbij na verloop van tijd gaan patineren en de kenmerkende groene kleur krijgen.

De nieuwe Business Innovation Hub heeft een gebogen lineaire structuur die in een lus doorloopt en zo een binnenplaats vormt waar het studentenleven zich afspeelt. De dominogevel lijkt de studenten daarbij uit te nodigen om van het ene bouwdeel naar het andere te gaan. De in de nieuwbouw ondergebrachte winkels en het binnenterrein vormen een forum waar de samenleving en studenten elkaar ontmoeten.

De driehoekige ingang geeft toegang tot een atrium met meerdere verdiepingen met eet- en zitgelegenheden. Elders bevinden zich klaslokalen, faculteitskantoren alsook interview- en conferentieruimten. Volgens de architecten verlicht het zonlicht elke gang en ruimte op natuurlijke wijze. In het centrum van het gebouw bevindt zich de ronde binnenplaats, met een tuin en stenen zitjes. Deze is via twee paden verbonden met de belangrijkste universiteitscampus. Een glazen brug en een koperen brug verbinden de uitbreiding met het hoofdgebouw van de Isenberg School of Management.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond