Cirkelend door het Deense bladerdak

Leesduur: +/- 2 min.
In de bossen van Gisselfeld Klosters, ongeveer een uur rijden ten zuiden van Kopenhagen staat een grote nieuwe uitkijktoren die is opgetrokken uit staal. De elegante constructie, die de naam Camp Adventure Tower draagt, geeft bezoekers 360 graden uitzicht over het ongerepte landschap.

De Camp Adventure Tower is ontworpen door Effekt Architecten. De totale hoogte van de toren bedraagt 45 meter en wordt bereikt via een 900 meter lang pad dat zigzaggend door het bos loopt. De beklimming van de toren maakt deel uit van een outdoor-ervaring die verder onder meer bestaat uit het afdalen via een kabelbaan, boomklimmen, e.d..

De Camp Adventure Tower zelf wordt beklommen via een langzaamaan omhoog cirkelende helling met een lengte van 650 m. Met deze zachtglooiende stijging wilden de architecten de nadruk leggen op het natuurlijke landschap. Die natuur is net even iets toegankelijker gemaakt met een reeks nieuwe en alternatieve perspectieven. Opvallend daarbij is de slanke taille van de toren die zich naarmate de bezoeker hoger komt steeds verder verbreedt. Zo stijgen de bezoekers naarmate ze hoger komen langzaam boven het bladerdak uit. Het contact met de natuur krijgt op die manier een bijzondere lading.

Constructief bestaat de Camp Adventure Tower uit een 650 ton stalen frame met een roestige uitstraling en hout. Als houtsoort werd onder meer gekozen voor lokaal eikenhout. De keuze voor de bouwlocatie is ingegeven door de bestaande, aanwezige grindweg waarover materialen konden worden aangevoerd zonder de bosbodem te verstoren.

De bouw van het project begon in mei 2018 en werd in maart van dit jaar afgerond.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond