DHZ of kopen: Ayfraym

Leesduur: +/- 1 min
Everywhere, ontwikkelaar van tiny houses, biedt sinds kort ook een luxueuze, klassieke A-frame woning. Deze Ayfraym is verkrijgbaar in twee prijsklassen: voor de handige klusser of aannemer die aan een pakket tekeningen voldoende heeft of als kant-en-klaar opgeleverde woning.
Deze A-woning bouw je zelf

Everywhere is de toepasselijke naam van het bedrijf dat deze woning introduceert.  En als je 'm zelf wilt bouwen: geen probleem!

Bron: Everywhere

Het idee voor de Ayfraym kwam van Brand Winnie, medeoprichter van Everywhere, die geïnspireerd was geraakt door de blokhut die zijn grootvader in de jaren 70 bouwde. Na wat onderzoek koos hij voor een A-frame woning. Maar dan wel iets anders dan de gebruikelijke: de afwerking is top en de totale vloeroppervlakte bedraagt maar liefst 146 m². De woning omvat drie slaapkamers, waarvan er één standaard vier stapelbedden herbergt. Deze kamer kan ook worden geleverd als kantoorruimte aan huis.

Een paar badkamers, drie houten dekken, en een gewelfde keuken en leefruimte zijn elders in de woning aanwezig. Aan de luxueuze uitstraling wordt bijgedragen door de hoge plafonds op de begane grond en de beglazing die er overal royaal uitziet. Voor koeling en verwarming zorgen een mini-split warmtepompsysteem en een houtkachel.

Of de woning ook volledig los van alle voorzieningen mogelijk is, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt echter vooralsnog dat met een aantal bescheiden ingrepen een woning kan worden gerealiseerd die volledig losgekoppeld is van het net.

 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond