DockitJet brengt combinatie van jetski en opblaasboot

Leesduur: +/- 2 min.
Je hebt ze tijdens de zomerperiode ongetwijfeld een keer gezien: jetski’s. Voor veel mensen zijn deze een leuke manier om van de vrijetijd op het water te genieten. Maar wat als je die vrijetijd nu ook zou willen delen met vrienden? Dan is een boot eigenlijk veel gepaster. Dockitjet combineert beide: een boot die speciaal ontwikkeld is om een jetski aan de achterkant aan te laten aanmeren. Het nieuwste model verscheen recent en biedt het beste van jetski en boot.
Jetski of rubberboot - of allebei?

Dockitjet biedt de mogelijkheid om jetski en rubberboot te combineren tot één geheel.Je hebt ze tijdens de zomerperiode ongetwijfeld een keer gezien: jetski’s. Voor veel mensen zijn deze een leuke manier om van de vrije tijd op het water te genieten. Maar wat als je die vrijetijd nu ook zou willen delen met vrienden? Dan is een boot eigenlijk veel gepaster. Dockitjet combineert beide: een boot die speciaal ontwikkeld is om een jetski aan de achterkant aan te laten aanmeren. Het nieuwste model verscheen recent en biedt het beste van jetski en boot.

Er bestaan natuurlijk al verschillende vormen van waterscooters maar met de Dockitjet's Rigid Inflatable Boat (RIB) werd enige tijd terug een serieuze vernieuwing gebracht die jetski en RIB combineerde.

We zijn inmiddels wat verder en nog steeds vinden er vernieuwing plaats. De meest recent is een kleine versie met een lengte van slechts 3,7 m. Dat geeft de combinatie nog meer wendbaarheid op het water. Hoewel de volledig opblaasbare boot ruim twee meter korter is dan het vorige model, heeft de volledig opblaasbare boot nog steeds genoeg ruimte voor zes personen en kan hij met 40 km/u over het water scheren. Wie wil waterskiën kan dus ook z’n hart ophalen.

Gemakshalve kan de opblaasbare boot plat worden ingepakt en aan de achterkant van een jetski worden vastgezet. Dat vereenvoudigt het transport van en naar het water. De boot is zodanig ontworpen dat elk model jetski kan worden ‘gekoppeld’. Nadat de boot is opgeblazen is deze eigenlijk al klaar voor vertrek zodra ook de jetski is bevestigd. Geen jetski? Geen probleem! Als alternatief kan de boot worden uitgerust met een buitenboordmotor.

ZIen hoe de jetskit/boot werkt? De volgende video toont ‘m in actie.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond