Elektronicafabrikant E.D.&A. opnieuw bekroond als Factory of The Future

Leesduur: +/- 2 min.
Het Belgische maakbedrijf E.D.&A. is in België uitgeroepen tot Factory of the Future. Het is de tweede keer dat het bedrijf, dat vorig jaar ook op ESEF stond, in ontvangst mag nemen.

E.D.&A. ontwikkelt en produceert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten en voor zowel industriële als voor consumenten toepassingen. Sinds 2012 heeft E.D.&A. zijn eigen elektronica-productie in Kalmthout - op zo'n twintig minuten rijden van Roosendaal - waar het bedrijf grondig automatiseerde, zodat kwaliteit, flexibiliteit, kosten en interne doorlooptijden aanzienlijk verbeterden. E.D.&A. werd hiervoor uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’ in 2018 en nam de award vorige week weer in ontvangst.

Innovaties en samenwerking 

Managing Director Gert D’Handschotter is dan ook bijzonder trots om de titel terug in ontvangst te nemen: “Dit is een beloning voor het hele team, want als op en top Belgisch bedrijf met ontwikkeling en productie moeten we het hebben van betrokken medewerkers met slimme ideeën en samenwerking. Niet alleen van samenwerking tussen onze ontwikkelingsingenieurs, productie- en testmedewerkers over de afdelingen heen, maar ook van de intensieve samenwerking met klanten en partners. Ten opzichte van drie jaar geleden is E.D.&A. op alle vlakken flink gegroeid: de productie is verdrievoudigd, er werken 50% meer mensen, de doorlooptijden zijn verder ingekort, vele nieuwe processen en machines, enz.”

Het juryoordeel

De jury was ervan onder de indruk dat E.D.&A. zowel kleine als erg grote reeksen (200.000 stuks) kostenefficiënt kan produceren met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook de doorgedreven automatisering en digitalisering binnen E.D.&A. in combinatie met de uiterst gedreven en betrokken medewerkers sprongen in het oog. Het intense partnership met een maatwerkbedrijf uit de buurt maakte het plaatje voor de jury helemaal compleet, zo bleek uit het juryrapport. "Iedere dag tonen we aan dat productie in België mogelijk is, mits je investeert in mensen en automatisering."

In 2016 mocht E.D.&A. voor de eerste keer de Factory of the Future award in ontvangst nemen en deze titel drie jaar dragen.

Factory of the Future

Factory of the Future is een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie in België. Zij willen bedrijven klaarstomen als fabrieken van de toekomst. Toekomstgerichte productiebedrijven die werken met slimme, duurzame en vaak gedigitaliseerde processen. Hun producten zijn van hogere toegevoegde waarde en spelen in op de wensen van de klant. Deze transformatie van de industrie is een noodzaak als tegenzet voor de hoge ondernemingskosten in België en de concurrentie uit de goedkopere landen.

 

Bron: E.D.&A.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond