Geluidsdicht hondenhok van Ford helpt honden tijdens oud en nieuw

Leesduur: +/- 2 min.
De komende tijd zal het voor veel huisdieren weer regelmatig schrikken geblazen zijn: de vuurwerkknallen komen al regelmatig voorbij en voor sommige huisdieren is dat een absolute nachtmerrie. Autofabrikant Ford besloot daar iets op te vinden. Het ontwikkelde een geluidsdicht hondenhok.

Noise cancelling

Het hondenhok dempt het vuurwerklawaai door middel van de zogenaamde 'noise cancelling technologie', die ook al in koptelefoons en in de auto's van het bedrijf wordt gebruikt. Onder meer de Edge SUV is hiervan voorzien. Als de microfoons een hoge mate van geluid opvangen van de motor of de transmissie, wordt er een tegengeluid gegegeven vanuit het audiosysteem van de auto. Dit is ook toegepast in het hondenhok, waardoor het geluid van de knallen in elk geval een stuk zachter wordt.

"We vroegen ons af hoe we de technologieën die we in onze auto's gebruiken, ook kunnen toepassen in andere situaties", zegt de brand content manager van Ford of Europe in een persbericht. "Misschien kunnen we honden wel laten genieten van een stiller Oud en Nieuw. We zijn met meer ideeën bezig om onze dagelijkse levens te verbeteren met de know-how van Ford."

De schuilplek in het hondenhok gaat met een automatische deur dicht en is voorzien van trillingsdempers. Er wordt momenteel gewerkt aan prototype, maar of en wanneer het product op de markt komt is nog niet bekend. 

Echt geluidsdicht?

Dierenexpert Martin Gaus zegt tegen RTL Nieuws nog een beetje sceptisch te zijn over de Ford-uitvinding. "Als een hond eerder een trauma heeft opgelopen door vuurwerk, kan het zachtste geluid al voor stress zorgen." Het is volgens hem daarom van groot belang dat het hok van Ford echt helemaal geluidsdicht is. De bestaande geluidsdempende producten werken volgens hem niet goed genoeg. Volgens de makers bij Ford is een hond veel minder gevoelig voor natuurlijke geluiden, zoals onweer, dan voor de onnatuurlijke knallen van bijvoorbeeld vuurwerk. 

Ford staat erom bekend veel te investeren in de ontwikkeling van producten die enigszins buiten hun core business - automotive - liggen. Zo ontwikkelde het vorig jaar een babywieg dat een auto nabootst. De wieg helpt baby's in slaap vallen door de bewegingen en geluiden van een auto te simuleren. Onlangs introduceerde het in samenwerking met het Meyer‑Hentschel Instituteook een slaappak, waarmee gebruikers kunnen ervaren wat de invloed van vermoeidheid is op autorijden. Ford wil het pak inzetten tijdens Driving Skills for Life (DSFL), het gratis trainingsprogramma voor jonge automobilisten tot 24 jaar.

Bron: Ford/RTL Nieuws

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond