Grootste tropische kas voor Frankrijk

Leesduur: +/- 1 min
Noord-Frankrijk staat nou niet bepaald bekend als tropisch paradijs. Toch wil Coldefy & Associates dat ervan maken. Het Franse bedrijf onthulde recent haar plannen om de grootste tropische kas ter wereld te gaan bouwen in de regio Pas-de-Calais: Tropicalia.
's Werelds grootste kas komt in Frankrijk

Bron: Coldefy & Associates

Het Tropicalia-project heeft een afmeting van 20.000 vierkante meter en bestaat uit een gigantisch, massief aluminium frame dat wordt opgevuld met luchtkussens van ETFE (Ethyl Tetra Fluor Ethyleen). Dit transparante kunststof luchtkussenmateriaal worden wel vaker toegepast in architectonische hoogstandjes, zoals in het National Aquatic Center in Bijing en het vergelijkbare Eden project in Engeland.

Coldefy & Associates verwacht dat door het natuurlijke broeikaseffect een constante temperatuur van 28° C in de kas zal heersen. Waarschijnlijk wordt daarbij ook nog geventileerd of wordt de overmatige warmte opgeslagen of naar gebruikers in de omgeving getransporteerd.

In de kas komen tropische flora en fauna, waaronder vlinders, colibri’s, vissen en schildpadden. Een voetpad met een lengte van 1 kilometer voert de bezoeker door het tropische landschap met bruggen, vijvers en watervallen. Ook een restaurant, hotel, winkels en onderzoeksruimte zijn voorzien.

De start van de bouw van Tropicalia wordt in 2019 verwacht; de oplevering staat gepland voor 2021. Coldefy & Associates verwacht dat er jaarlijkse zo’n 500.000 bezoekers langskomen.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond