GT-superjacht in Porsche-achtige design

Leesduur: +/- 2 min.
Met temperaturen die de 30 graden benaderen, is de zomer overal voelbaar. Hét moment dus om in het weekend het water op te gaan. En waar kan dat beter in dan in een 35 meter lang superjacht in een ontwerp van Porsche? Met drie dekken en een Grand Turismo-achtige styling biedt het GTT 115 jacht een fraaie combinatie van snelheid, comfort en luxe. Laat de zomer maar komen!
Het Porsche design team werkte mee aan de GTT 115

De GT 115 is een superjacht waar het ontwerpteam van Porsche aan meewerkte

Bron: Dynamiq

Voor de aandrijving zorgen twee MAN V12-motoren met een vermogen van 1.627 pk en twee stuwmotoren die een snelheid van 21 knopen bereiken. Is snelheid even van ondergeschikt belang - bijvoorbeeld tijdens een partijtje met vrienden - dan kan worrden overgeschakeld op de full-electric aandrijving van twee elektrische motoren van 20 kW. In deze fluisterstille stand, ligt de snelheid op zo'n 6 knopen. Het elektrische systeem wordt gevoed door een stel generatoren voor nagenoeg onbeperkt bereik.

De romp van het jacht is van aluminium en speciaal ontworpen voor snelheid, efficiency, stabiliteit en bescherming tegen stuifwater. Een speciaal stabilisatiesysteem met vier elektrische vinnen vermindert de rolbeweging van het schip met 85 procent tijdens het varen en 60 procent wanneer het jacht voor anker ligt. Als optie kan ook worden gekozen voor een extra stabiliserend blad onder de spiegel van het schip voor nog betere hydrodynamische eigenschappen. Vergelijkbaar met de werking van een spoiler achterop een auto tilt het blad als het ware de romp iets omhoog waardoor de weerstand vermindert en de efficiency en het bereik groter worden.

De GTT 115 biedt luxe onderkomens voor zes gasten en ruimte voor nog eens zes bemanningsleden. Voor wie dat wil kan de accomodatie ook worden uitgelegd voor 10 gasten. Zij kunnen genieten van een groot zonnedek bovenop het jacht met zwembad, ruimte om te eten, groot beeldschem en een bar/BBQ-zone. Alle ramen zijn uitgevoerd met isolerend glas dat bijna alle UV-stralen buiten houdt en de warmteoverdracht met 60 procent vermindert. Alhoewel de GT 115 in termen van superjachten niet de grootste is, biedt de garage aan de voorzijde ruimschoots plaats aan eenforse jet ski.

De link naar Porsche blijkt duidelijk uit de Targa-achtige middenstijl en bovenlijn die ook in de futuristische Mission E conceptstudies zichtbaar zijn. Ook de coating in wit, zilver of blauw komt uit de Porsche catalogus. Wie geïnteresseerd is, moet wel snel zijn: er worden er maar zeven gebouwd. Vergeet niet een goedgevulde portemonnee mee te nemen. Eerst even kijken? Onderstaande video geeft alvast een voorproefje.

 

 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond