maart 2022 - Jaarbeurs
High tech / 02 juli 2024

MetalFab 300 Flex biedt flexibel printoppervlak via licentiemodel

Additive Industries introduceert de MetalFab 300 Flex. Deze nieuwe 3D-metaalprinter biedt een ‘on-demand platformformaat’, waarmee de fabrikant naar eigen zeggen de prijs van een kleine 3D-printer combineert met de veelzijdigheid van een grote 3D-printer.

Met de nieuwe 3D-metaalprinter wil Additive Industries klanten meer flexibiliteit bieden. Zo kunnen zij toegang krijgen tot een groter printoppervlak zonder hiervoor een lange termijn investering te hoeven aangaan. Standaard biedt de 3D-printer een printoppervlak van 300 x 300 x 400 mm. Klanten kunnen het printoppervlak on-demand uitbreiden tot 420 x 420 x 400 mm met behulp van een licentie.

Maandelijkse of levenslange licentie

Deze licenties zijn beschikbaar als maandelijkse en levenslange licentie. De maandelijkse licentie maakt het mogelijk voor bijvoorbeeld een project dat een groter printoppervlak vereist tijdelijk met behulp van een licentie een groter printoppervlak beschikbaar te maken.

Wie op de lange termijn over dit extra printoppervlak wil beschikken kan hiervoor een levenslange licentie afsluiten.

Beste van twee werelden

Met deze flexibiliteit wil Additive Industries klanten een kosteneffectief instappakket bieden, en de kosten en risico’s voor het omarmen van additieve productie in metaal verminderen. Dit moet onder meer tot lagere ontwikkelingskosten leiden voor klanten die hun productie willen opschalen.

Additive Industries combineert zo naar eigen zeggen het beste van twee werelden: de meer toegankelijke prijs van een kleine 3D-printer met de veelzijdigheid van een groter systeem.

Powder Bed Fusion

De MetalFab 300 Flex maakt gebruik van Powder Bed Fusion (PBF)-technologie. Dit is een technologie waarbij poedermateriaal met behulp van een laser wordt uitgehard. Daarbij legt de printer een laag poedermateriaal neer, waarna deze laag wordt uitgehard met behulp van een of meerdere lasers. Dit proces herhaalt zich vervolgens telkens, waardoor de 3D-printer laag voor laag een object opbouwt.

MetalFab 300 Flex maakt hiervoor gebruik van twee 500-watt lasers, die elke hoek van het bouwoppervlak kunnen bereiken. Indien gewenst kunnen klanten het aantal lasers uitbreiden tot vier, en zo hun productiviteit vergroten.

Aanvullende modules

Ook zijn aanvullende modules beschikbaar voor het verbeteren van de output en automatiseren van het printproces. Deze upgrades kunnen in het veld worden geïnstalleerd, met als doel downtime van de machine te minimaliseren.

Additive Industries richt zich met de nieuwe 3D-printer met name op partijen die voor het eerst aan de slag willen met additieve productie in metaal. Denk daarbij aan organisaties in de automotive-, defensie-, energie- en halfgeleidersector. Het systeem is beschikbaar vanaf 680.000 euro.

Auteur: Wouter Hoeffnagel
Beeld: Additive Industries

Deel dit artikel

Meer nieuws

Chipsector wil steun van Nederlandse overheid

Chipsector wil steun van Nederlandse overheid

(PARTNER NIEUWS)
High tech / 04-07-2024
(productnews)
Een brede groep bedrijven die actief zijn in de chipsector – verenigd in ChipNL – roept het kabinet op tot...
Een brede groep bedrijven die actief zijn in de chipsector – verenigd in ChipNL – roept het kabinet op tot investeringen in de Nederlandse chipsector. Deze investeringen zijn volgens hen...
High tech / 04-07-2024
Lees meer

MetalFab 300 Flex biedt flexibel printoppervlak via licentiemodel

(productnews)
Additive Industries introduceert de MetalFab 300 Flex. Deze nieuwe 3D-metaalprinter biedt een ‘on-demand...
Additive Industries introduceert de MetalFab 300 Flex. Deze nieuwe 3D-metaalprinter biedt een ‘on-demand platformformaat’, waarmee de fabrikant naar eigen zeggen de prijs van een kleine 3D-printer combineert met de veelzijdigheid...
High tech / 02-07-2024
Lees meer

Ultramoderne simulatiecentrum voor voertuigdynamica in gebruik genomen

(productnews)
De EDAG Groep, onafhankelijk dienstverlener op het gebied van engineering, neemt zijn Zero Prototype Lab in Wolfsburg in...
De EDAG Groep, onafhankelijk dienstverlener op het gebied van engineering, neemt zijn Zero Prototype Lab in Wolfsburg in gebruik. In dit ultramoderne simulatiecentrum voor voertuigdynamica kunnen klanten van over de...
Automotive / 01-07-2024
Lees meer

Eerste internationale elektrische vlucht beschikbaar vanaf Maastricht Aachen Airport

(productnews)
Een internationale vlucht met een elektrisch vliegtuig vertrekt vanaf vandaag van Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Luik...
Een internationale vlucht met een elektrisch vliegtuig vertrekt vanaf vandaag van Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Luik en Aken. Het gaat om een proef van twee maanden over een afstand...
Lucht & Ruimtevaart / 01-07-2024
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven