Hoogste wolkenkrabber van West-Europa

Leesduur: +/- 2 min.
De eerste toestemming is binnen voor de bouw van de grootste wolkenkrabber van West Europa. Niet Londen of Parijs maar het Deense plattelandsdorpje Brande met zo'n 7000 inwoners wordt de locatie voor de Tower & Village worlkenkrabber komt te staan. Het is de thuisbasis van het modebedrijf Bestseller dat al meer dan 30 jaar in Brande is gevestigd.
De hoogste wolkenkrabber van West-Europa in een kleine plaatsje

Als alles doorgaat krijgt de wolkenkrabber een hoogte van 320 m.

Bron: Dorte Mandrup

Als het eenmaal is opgeleverd, torent de Tower & Village wolkenkrabber 320 m boven het maaiveld. Daarmee is het in één klap de grootste hoogbouw van West Europa. De hoogste wolkenkrabber van Europa blijft echterhet Russische Lakhta Center met een hoogte van 462 m.

De eerste tekeningen tonen een ranke hoogbouwtoren die opgebouwd lijkt te zijn uit stalen en glazen rechthoeken. Ernaast is laagbouw gepland die wordt voorzien van groene daken.

Het project, van de hand van architectenbureau Dorte Mandrup, dient als hoofkantoor voor de Deense modegigant Beststeller. Met het Tower & Village project geeft het bedrijf nieuwe invulling aan het begrip hoofdkantoor. Tegelijkertijd vormt het een langdurige zekerheid voor de aanwezigheid van het bedrijf in Brande. Het bedrijf ziet de nieuwbouw dan ook als een investering in het Deense stadje; de hoogbouw functioneert bovendien als icoon voor verdere expansie van Bestseller. Door de kenmerkende verschijning zal het hoofdkantoor ook een architectuurattractie worden die hotelgasten, studenten en andere gebruiker van het gebouw trekt.

Het architectenteam zet in op DGNB-certificering, een standaard voor groen bouwen, alhoewel nog niet exact bekend is hoe dat wordt ingevuld.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond