Klant haalt boodschappen uit de muur

Leesduur: +/- 2 min.
De klant van Carrefour haalt zijn boodschappen nu ook uit de muur. Bij de Hypermarkt van Waterloo begon de supermarkt met de eerste automatische food drive waar de klant zijn bestelling uit een kastje kan nemen. In de muur met daarin metalen kastjes kunnen zowel online bestelde versproducten als droge kruidenierswaren worden neergezet.

 

De klant bestelt de producten online bij de winkel in Waterloo en kan deze vanaf de volgende dag ophalen. Daarbij kan hij dagelijks kiezen uit twee tijdstippen: tussen 11.00 en 15.00 uur en tussen 16.00 en 23.00 uur. In de praktijk kan de klant zijn bestelling ook na 23.00 uur afhalen. In totaal kunnen er ongeveer 50 bestellingen per dag bij de food drive worden afgehaald.

Om zijn inkopen bij de muur mee te kunnen nemen geeft de klant de code in die hij per sms heeft gekregen, hij scant de QR-code die op het scherm verschijnt en betaalt vervolgens via de bank app. Wanneer de bestelling is betaald, gaat de deur van het kastje open. De klant ontvangt ook details van de bestelling en zijn ticket.

Een variant van eten uit de muur halen was de Wall die de Amsterdamse maaltijdenwinkel Bilder&DeClercq enkele jaren geleden opende bij het hoofdkantoor van Google in Amsterdam.

Werknemers konden hier bij de bestelmuur dagelijks voor 16.00 uur ingrediënten voor gerechten voor maaltijden bestellen en betalen met een app. Een fietskoerier leverde de bestelde verse ingrediënten met recept vervolgens op kantoor af. Bilder&DeClercq sloot dit voorjaar de winkel en richt zich nu uitsluitend op online bestellingen van maaltijdboxen.

Afhalen bij winkels

Net als diverse andere supermarktformules opereert ook Carrefour al met food drive afhaalpunten om het afhalen van bestelde boodschappen gemakkelijker te maken. De keten heeft nu ongeveer 193 van deze automatische afhaalpunten en wil er binnen het jaar nog 50 openen.

Deze food drive afhaallocaties zijn uitsluitend geopend tijdens de openingsuren van de winkel. De klant bestelt hier online, de levering wordt in de winkel voorbereid en vervolgens – afhankelijk of ze alleen uit droge voeding of verse producten of een combinatie ervan bestaat – in een of meerdere kastjes van de automatische drive wordt geplaatst.

Bij de nieuwe automatische food drive kunnen bestelde boodschappen flexibeler worden afgehaald. Bestellingen die op vrijdag worden geplaatst met afhalen op zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur kunnen ook op zondag worden opgenomen. Bestellingen die op zaterdag worden geplaatst zijn vanaf maandag beschikbaar.

Carrefour wil de automatische drive ook op andere locaties installeren, maar heeft hiervoor nog geen concrete plannen. “Er zijn weinig data gekend rond dergelijke systemen, maar op basis van ons leertraject in Waterloo bestaat inderdaad de kans dat we uitbreiden", aldus de supermarktketen.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond