Limited edition surfplanken van Tesla binnen no time uitverkocht

Leesduur: +/- 2 min.
Auto's, vlammenwerpers, gigantische graafmachines, ruimteschepen, zonnepanelen. We hebben van Tesla al van alles voorbij zien komen. Het bedrijf van Elon Musk kwam eerder deze week plotseling met surfplanken op de proppen. De limited edition van tweehonderd exemplaren was binnen no time uitverkocht.

Tesla kondige het nieuwe 'nulemissie-item' aan en deze bleek niks met zijn core autobusiness te maken te hebben: het verkocht een limited editon surfplanken op haar website. Verkocht, want nadat techsite Electrek er melding van maakte, sloeg de site al gauw op hol en kregen bezoekers een foutmelding te zien. Het bleek dat de slechts 200 exemplaren binnen een zeer korte tijd waren uitverkocht. Dat terwijl de surfboards niet bepaald goedkoop zijn: ze kosten 1500 dollar per stuk. 

Carbon

De surfplanken zijn gemaakt in samenwerking met Lost Surfboards en zijn geïnspireerd op de serie elektrische auto's van Tesla. En het zijn geen elektrische draagvleugelige planken of zoiets funkys. Tesla beschreef de borden op haar website als volgt:

"Ontworpen door de Tesla Design Studio in samenwerking met Lost Surfboards en Matt 'Mayhem' Biolos, surfboard-vormgever voor atleten van het World Surf League Championship. De Limited Edition Tesla Surfboard heeft een mix van dezelfde hoogwaardige matte en glanzende afwerkingen die op al onze auto's worden gebruikt. Het dek is versterkt met lichtgewicht 'Black Dart' koolstofvezel, geïnspireerd op het interieur in onze auto's en voorzien van tonale logo's in subtiele contrast-glans. "

Surfplanken lijken misschien een vreemde match voor een autobedrijf, maar dit is niet de eerste keer dat Tesla kleding met een totaal ander product komt. De website verkoopt bijvoorbeeld ook een kledinglijn voor mannen, vrouwen en kinderen, variërend in prijs van ongeveer 25 tot 100 dollar voor een jas.

De surfboards van Tesla worden op eBay inmiddels al aangeboden voor een paar duizend dollar per stuk. Het is niet bekend of Tesla zelf de planken nog eens op de markt brengt. 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond