Nederland Maakt: Ondernemers in de maakindustrie kunnen meer kansen signaleren en benutten

Leesduur: +/- 2 min.
Nederland Maakt – het ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie – vindt plaats op woensdag 2 oktober bij de Basiliek in Veenendaal. Het event is erop gericht om te inspireren, maar ook om de ondernemer praktische handvatten te geven om zijn dagelijkse praktijk door een andere bril te bekijken. Om meer kansen te signaleren. En deze kansen ook beter te kunnen benutten. Om daarbij meer en slimmer te gaan samenwerken in de keten. En om de keten met elkaar te verbinden.

Voor het organiseren van deze eerste editie hebben NEVAT, FEDET, FPT-VIMAG, VNMI en FME de handen ineengeslagen. Op de thema’s Mens | Data | Technologie kennen de ketenpartners gedeelde problematiek, maar minstens zo veel gedeelde kansen.

De bezoeker krijgt antwoorden op prangende vragen als: Waar liggen nieuwe kansen op het gebied van technologie, data en de rol van de mens hierin? Waar kan, of nee ‘moet’ ik direct mee aan de slag om bij te blijven in deze snel veranderende maatschappij? Hoe blijf ik zelf overeind in deze continue 'ratrace'? Hoe kan ketensamenwerking mij hierbij helpen?

Het programma krijgt steeds meer vorm. We lichten alvast een tipje van de sluier op.

Randall van Poelvoorde, ondernemer en technologie-expert, richt zich op de impact van technologie op banen en taken. Welk effect hebben je keuzes op je personeel? Hoe kan ik innoveren en mijn mensen mee nemen in die ontwikkeling? Naast een korte, boeiende presentatie zal Randall zijn tijd vooral gebruiken om ondernemersvragen uit de zaal te beantwoorden. Je krijgt praktische handvatten aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt.

TedEx spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit, legt uit hoe organisaties kansen kunnen benutten en waarde kunnen creëren met data. Wat zijn de mogelijkheden om bestaande business modellen te verbeteren en nieuwe datagedreven business modellen te ontwikkelen? Valt er nog iets te kiezen? Inspirerende voorbeelden ondersteunen zijn verhaal.

Tijdens het netwerkdiner zal Richard van Hooijdonk, welbekend trendwatcher, de elementen van de thema’s samen laten komen in zijn key note. Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen? En wat betekent dit voor de Nederlandse Maakindustrie?

Naast bovengenoemde sprekers wordt het programma natuurlijk nog verder uitgebreid met sprekers en interactieve elementen.

Op het Nederland Maakt Innovatieplein hebben de deelnemers tijdens de diverse netwerkmomenten volop gelegenheid om direct nieuwe business te genereren of het eigen netwerk te verbreden en te versterken. Het netwerkdiner met de key note is een vast onderdeel van het programma.

Aanmelden voor Nederland Maakt mogelijk via nlmaakt.nl. Interesse? Wees er op tijd bij zodat je gegarandeerd toegang hebt tot dit aansprekende event.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond