Nederland warmer? Lekker surfen op elektrisch surfplank!

Leesduur: +/- 2 min.
Al een beetje gewend aan het feit dat Nederland warmer wordt? Dan is het misschien hoog tijd voor een surfcursus. De golven zijn er weliswaar (nog) niet maar de Rävik, een elektrisch aangedreven surfplan van Awake Boards, helpt je daar wel overheen.
Met de Rävik surfboard zijn golven overbodig

De wereld van extreme sporten heeft een nieuwe uitdaging: de Rävik, 

Bron: Awake Boards

Met een snelheid van meer dan 50 km/uur is de Rävik eigenlijk alleen weggelegd voor liefhebbers van extreme sporten. De fluisterstille elektrisch aangedreven Rävik is vervaardigd van koolstofvezel; de snelheid regel je comfortabel met een draadloze handbediening. De verwisselbare batterij, die in 80 minuten is op te laden, is goed voor zo'n drie kwartier 'surffun'.

De Rävik heeft wel wat weg van een opgevoerd elektrisch skateboard en sluit naadloos aan op de trend naar watersporten die fysiek behoorlijk uitdagend kunnen zijn. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van apparatuur met compacte, elektrische aandrijving om op hoge snelheid je kick te halen door al balancerend en sturend een zo hoog mogelijke snelheid te halen.

De volledige uitvoering in koolstofvezel en het hoge koppelvermogen van de directe aandrijving maken van de Rävik een van de populairste extreme surfboards. De plank is in principe bedoeld voor glad water; ideaal om dus op de Noordzee wat ervaring op te doen. Springen over golven, zoals met standaard-surfboards wordt gedaan, is maar zeer beperkt mogelijk. Daar staat tegenover dat bij het opendraaien van het gas heerlijke bochten kunnen worden gedraaid en af en toe een klein golfje kan worden meegenomen. Angstig dat het mis gaat? Als je van de plank valt en hij keert zich in het water om, dan stopt hij automatisch. Da's mooi meegenomen als je bedenkt hoe snel hard de plank gaat en hoe ver die door zou kunnen varen.

De Rävik verschijnt in september op de markt. Zien wat mogelijk is? Onderstaande video geeft alvast een indruk.

 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond