Nieuwe tandenborstel zou gebit in 10 seconden schoonmaken

Leesduur: +/- 2 min.
Op Kickstarter is onlangs een op het eerste oog revolutionair en innovatief product verschenen: de elektrische Y-Brush. De makers ervan beloven dat je met deze tandenborstel je gebit in tien seconden reinigt.

Ruim 1100 mensen hebben de tandenborstel inmiddels besteld. Zij zijn vermoedelijk geïnteresseerd geraakt door de belofte dat je met de Y-Brush maar tien seconden nodig hebt om je gebit schoon te krijgen. Het werkt door sonische vibratie te combineren met de alom bekende Bass-methode. Deze methode is als het ware gerepliceerd omdat de borstels in een hoek van 45 graden staan. 

De Bass-methode is een technische poetsbeweging die bestaat uit het kantelen van het hoofdeinde van een tandenborstel in een hoek van 45 graden en het maken van een rollende beweging die plak, viezigheden en bacteriën dieper onder de tandvleesrand verwijdert.

De tandenborstel is de afgelopen jaren ontwikkeld en getest door tandartsen. De Y-Brush heeft als het ware dezelfde dezelfde eigenschappen als de Bass-methode:

Borstelgrootte - De lengte en breedte van de borstelharen worden berekend om de interdentale ruimte, de gingivale sulcus en het tandvlees te bereiken.
Haarvorm - Soepel en afgerond aan de uiteinden, de borstelharen beschadigen het tandvlees en het tandglazuur niet tijdens het poetsen.
Borstelbeweging - Consequent repliceert de technische beweging van de Bass-methode, diep reinigen van uw tanden, tandvlees en onder de tandvleeslijn.

Het enige wat je hoeft te doen is het flexibele mondstuk (in de vorm van een gebit) te vullen met je eigen tandpasta, erop bijten en de borstel aanzetten. Na vijf seconden draai je de borstel om en doe je hetzelfde voor de andere kant van het gebit. Het mondstuk is vervolgens makkelijk schoon te maken. 

Nylon

De borstels in het mondstuk zijn gemaakt van nylon, wat een effectiever alternatief is voor siliconen, waar tandenborstels doorgaans van gemaakt zijn. Omdat ze dunner zijn, kunnen ze makkelijk in nauwe ruimtes en andere moeilijk bereikbare plekken komen. 

"Tijdens onze in vivo en in vitro testen, hebben we ontdekt dat nylon borstelharen het meest effectief zijn in het verwijderen van tandplak en het reinigen van je tanden in vergelijking met andere methoden zoals siliconenstrips", zo valt te lezen op de introctiepagina van de Y-Brush op Kickstarter. "Onze studies hebben aangetoond dat het Y-Brush-apparaat 15% meer tandplak verwijdert dan een conventionele tandenborstel.
We hebben onze nylon borstelharen dunner gemaakt om het mogelijk te maken om tussen je tanden en je tandvleeslijn te reinigen. De uiteinden van de borstelharen zijn afgerond om het comfortabel te houden en tandvlees veilig te houden."
 

Bron: Kickstarter/Y-Brush.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond