Oogstrelend pand voor kunstenaars

Leesduur: +/- 2 min.
Architectenkantoor Atelier Oslo heeft recent een vakantiewoning opgeleverd op het eiland Skåtøy in Noorwegen. Het wordt het onderkomen voor twee kunstenaars die een plaats zochten waar inspiratie en werk naadloos in elkaar opgaan. Het architectenbureau ontwierp een aantrekkelijk pand dat het meest in het oog springt door het vele glas en hout dat niet alleen het licht filtert maar ook fraai inkadert.
Beton, hout en glas als bouwmateriaal

Op het Noorse eiland Skåtøy  staat deze bijzondere vakantiewoning en interieur en omgeving naadloos in elkaar overgaan.

Bron: Atelier Oslo

Al tijdens het ontwerpen van het Huis op een Eiland, zoals het nieuwe pand wordt genoemd, maakt Atelier Oslo een studie van de kust zodat de woning naadloos opgaat in het landschap. Om ook de rotspartijen volledig in het ontwerp te verwerken, werd de lokale topografie volledig in kaart gebracht. De betonnen vloeren en trappen doen de overgang van buiten naar binnen vervagen. Het interieur is hierdoor één geworden met het landschap.

De prefab houten buitendelen zijn vervaardigd van Kebony, een houtproduct dat ecologisch, duurzaam is en geen onderhoud vergt. Door het hout op verschillende manier en plaatsen toe te passen, ontstaat aan de binnenzijde van de woning een gevlekt zonlicht waardoor het lijkt alsof je in de zon onder een boom zit.

Het interieur van de woning heeft een afmeting van 70 vierkante meter en is opgebouwd uit beton en hout. De betonnen haard springt in het oog en verwarmt de verder geheel open woon- en eetkamer en keuken. Geïntegreerd is een sofa en een verhoging. Een kleine aanbouw biedt een besloten buitenomgeving. Aan de buitenzijde van de woning leiden houten trappen naar het dak waar een schitterend uitzich over het Noorse landschap is.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond