Pampers komt met slimme luier

Leesduur: +/- 2 min.
Pampers gaat later dit jaar een ‘slimme’ luier introduceren die ouders waarschuwt als een luier verschoond moet worden. De luier is onderdeel vna het zogenoemde Lumi-systeem.

Pampers werkte voor de ontwikkeling van de luier samen met Verily, een dochterbedrijf van Google, zo schrijft Bright.nl. Volgens de ontwikkelaars hoeven ouders straks niet meer te gissen naar de reden waarom hun baby huilt.

Later dit jaar wordt het Lumi-systeem op de markt gebracht. Dit systeem bestaat uit sensoren voor op de luier, een Logitech-camera en slimme software. Die houdt bij wanneer een kind slaapt, plast en poept. Bij het Lumi-systeem worden speciale luiers bijgeleverd waar een sensor op te bevestigen is. Dat ouders uitkijken naar het systeem, blijkt wel uit het feit dat in de VS – het land waar Lumi als eerste beschikbaar komt – al een wachtlijst is opgesteld.

Kinderartsen adivseren ouders vaak om het poep- en plasgedrag en het slaapritme van hun kinderen nauwgezet bij te houden. Met Lumi hebben ouders die zorg niet; het systeem houdt dit bij en geeft de ouders daarover de benodigde informatie. Het geeft ouders een seintje als de luier nat is, maar niet wanneer het vol is.

Camera

Een ander onderdeel van het Lumi-luiersysteen is een Circle 2 security camera van Logitec. Deze kan gebruikt worden als babymonitor maar meet ook bijvoorbeeld de de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Via de bijgeleverde app kunnen de ouders de ontwikkeling van hun kleintje bijhouden. 

De Lumi-serie komt naar verwachting deze herfst op de markt. Het is nog niet bekend wat de luiers gaan kosten.

 

Een ander bekend luiermerk, Huggies, lancerde een paar maanden geleden een slimme luier in Zuid-Korea, nadat het in 2013 al een slim systeem ontwikkelde om volle luiers te herkennoen. De zogenoemde Huggies Nappy Notifier werd in 2013 geproduceerd als een testproduct inclusief app. Het bestond uit een vochtdetector in de luier in combinatie met een bluetoothzender die een signaal zond naar de telefoon van de ouders.

Bright haalt in haar artikel ook nog aan dat in de incontinentiezorg ook gebruik wordt gemaakt van slimme luiers. Stichting Philadelphia Zorg bijvoorbeeld werkt met de slimme luiers van de Deense fabrikant van incontinentiematerialen Abena. "De Abena Nova luier bevat draadloze technologie zoals met internet verbonden sensors om het vochtniveau nauwkeurig te meten."

Bron: Bright.nl

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond