Robot bouwt deel Robot Science Museum

Leesduur: +/- 2 min.
Het Turkse architectenbureau Melike Altinisik Architects (MAA) is geselecteerd voor de bouw van het nieuwe Robot Science Museum (RSM) in Seoul, Zuid-Korea. Opmerkelijk is het feit dat het gebouw volgens het bureau gedeeltelijk door robots zal worden gebouwd. Daarnaast worden ook 3D-printmachines en drones ingezet bij de bouw.
Het Robot Science Museum zal deels worden gebouwd door robots

Robots zullen de gedeeltelijke bouw ter hand nemen van het Robot Science Museum in Zuid-Korea.

Bron: Melike Altinisik Architects

Het Robot Science Museum wordt gebouwd in opdracht van de gemeenteraad van Seoul dat de publieke belangstelling voor en kennis van robotica wil vergroten. Het initiatief maakt deel uit van een bredere ontwikkeling in een gebied waar ook een fotomuseum zal komen te staan.

Naast robotica komen in het Robot Science Museum ook andere wetenschappelijke ontwikkelingen aan de orde. Zo passeren bijvoorbeeld ook kunstmatige intelligentie, Virtual Reality en Augmented Reality en holografische technologie de revue. De bouw van het museum is echter de eerste ‘tentoonstelling’.

Volgens het architectenbureau speelt het nieuwe Robot Science Museum een rol in het bevorderen en uitdragen van wetenschappelijke kennis, technologie en innovatie in de samenleving. Naast het tentoonstellen van robots zullen deze volgens het bureau ook een rol gaan spelen bij het verdere ontwerp, de productie en constructie en dienstenverlening. In alle aspecten zal de robot terugkomen.

De gebogen metalen gevel van het bolvormige gebouw wordt gegoten, gemonteerd, op zijn plaats gelast en vervolgens gepolijst door machines. Daarnaast worden 3D printers gebruikt voor het maken van de betonnen elementen van de omliggende landschapsarchitectuur. Verder verwachten de architecten dat drones onder meer gebruikt gaan worden voor bouwinspecties, veiligheidsbewaking en het houden van toezicht op de robotachtige voertuigen op de bouwplaats.
 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond