Robot winnen met wedstrijd van Epson

Leesduur: +/- 2 min.
Industry 4.0 is werkelijkheid en Epson, de wereldwijde marktleider op het gebied van SCARA-robots en leverancier van automatiseringsoplossingen sinds 1980, is als koploper klaar om deze verandering te leiden. Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren en kunnen mogelijk de kwaliteit van ons werkende leven sterk verbeteren.

 

De wedstrijd

Epson legt onze nieuwste technologie in handen van de toekomst: universiteiten, colleges en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio. Waarom onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Om de groei, ontwikkeling en concurrentiepositie van industrie en automatisering te stimuleren. “Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. Epson weet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50% van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. We weten dat jongeren het potentieel hebben. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen," zegt Volker Spanier, hoofd robotica-oplossingen bij Epson Europe.

 

 

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost-Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar per jaar toeneemt met 20%. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. Epson biedt jongeren in EMEAR de mogelijkheid om een betere wereld te creëren met robots.

Aanmelden voor de wedstrijd kan via deze link. 

 

Bron: Epson

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond