Scheepsbouw & Offshore

Veerboot Ellen is begin september in gebruik worden genomen

De volledig elektrische veerboot Ellen doet sinds deze maand dienst tussen twee Deense eiland.

Jetski of rubberboot - of allebei?

Dockitjet biedt de mogelijkheid om jetski en rubberboot te combineren tot één geheel.Je hebt ze tijdens de zomerperiode ongetwijfeld een keer gezien: jetski’s. Voor veel mensen zijn deze een leuke manier om van de vrije tijd op het water te genieten. Maar wat als je die vrijetijd nu ook zou willen delen met vrienden? Dan is een boot eigenlijk veel gepaster. Dockitjet combineert beide: een boot die speciaal ontwikkeld is om een jetski aan de achterkant aan te laten aanmeren. Het nieuwste model verscheen recent en biedt het beste van jetski en boot.

Auckland's eerste elektrische sleepboot

De haven van Auckland heeft bij Damen een volledig elektrische sleepboot besteld.Het milieu en de uitstoot van broeikasdassen staat inmiddels wel bij iedereen hoog op de agenda. Mede daarom zijn ook in havens steeds meer elektrische varianten van de bestaande schepen te zien. In dat kader schaft de Nieuw-Zeelandse haven van Auckland 's werelds eerste grote elektrische havensleepboot aan. De sleepboot, die door Damen Shipyards Group wordt vervaardigd, zal naar verwachting de trekkracht van de Ports of Auckland’s zwaarste dieselsleepboot evenaren. Groot verschil: de emissie van schadelijke broeikasgassen is nul.

Maid of the Mist

Maid of the Mist is de veelbelovende naam van de eerste all-electric boot die door de mist rondom de Niagara watervallen gaat varen.

Bron: Maid of the Mist

De Orca is een onbemand onderwatervaartuig

Met de Orca levert Boeing een nieuw type onderzeeër die veel weg hebben van de bekende naamgenoot.

 

De Bubble Taxi heeftf veel weg van een auto.

Varen kan ook futuristisch en sexy zijn bewijst deze Bubble Taxi draagvleugelboot.

Bron: Seabubbles