Temperatuurbril geeft ogen rust na kijken op scherm

Leesduur: +/- 2 min.
10 uur en 39 minuten. Dat is de tijd die we gemiddeld doorbrengen achter de schermen van onze computers en smartphones. Dat heeft ook nadelige gevolgen: slecht in slaap komen en schade aan de ogen. Een Canadees bedrijf heeft daar iets op gevonden. Het heeft een 'temperatuurbril' ontwikkeld dat de ogen na al die schermtijd rust moet geven.

De soort 'temperatuurbril' is ontworpen door het bedrijf Umay Care. De makers stellen dat het gebruik van de bril de ogen rust geeft nadat deze lange tijd zijn blootgesteld aan schermen.
We spenderen gemiddeld zo'n tien uur achter een scherm. Verschillende studies hebben al aangetoond dat dit niet alleen schadelijk is voor de geestelijke gezondheid en de kwaliteit van slapen maar ook voor de ogen. 

Warmtetherapie

Er wordt momenteel veel getest met prototypes. Deze kunnen koelen met een temperatuur van 16-20 graden en warmt op tot 40-45 graden. De makers noemen de techniek Meditative Heat. Het is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar warmtetherapie. 

De bril is draagbaar, licht van gewicht en komt met een USB-oplader. Daarnaast vibreert de bril lichtjes wat de gebruiker rustiger moet laten ademen. De Umay-bril komt waarschijnlijk later dit jaar op de markt in de VS en Europa. Waarschijnlijk gaat de bril zo'n 250 euro kosten. Je kunt je via de website al inschrijven voor de wachtlijst. 

In aanloop naar CES 2019 werd Umay met de bril al benoemd tot 'CES Innovation Awards Honoree' in de categorie 'Tech for a better world'.

 

Bron: Nu.nl/Umay

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond