Terrasvormige groente- en fruithal baadt in het groen

Leesduur: +/- 2 min.
Ken je de Markthal in Rotterdam, dan ken je MVRDV. Dit architectenbureau heeft een aantal van dit soort werken op haar naam staan. Naast de Rotterdamse Markthal is de Glass Farm er zo een. Het bureau heeft wederom een nieuw project op dit gebied binnengehaald: de Tainan Xinhua Fruit & Vegetable Market. Deze kenmerkt zich door een groot terrasvormig groendak waar producten worden geteeld en bezoekers letterlijk en figuurlijk 'op' de markt kunnen lopen.
MVRDV realiseert na de Markthal nu ook in Taiwan een 'landmark'

De Tainan Xinhua Fruit & Vegetable Market is volledig opgenomen tussen groene terrassen.

 

De Tainan Xinhua Fruit & Vegetable Market wordt gebouwd in Tainan, Taiwan. Centraal element wordt de grote marktruimte met 180 marktkramen en ruimte voor veilingen en andere faciliteiten. De golfvormige daken van de ruimte zorgen voor een natuurlijke ventilatie.
De belangrijkste marktruimte zal worden bekroond met een groot terrasvormig dak dat vanuit de oostzijde toegankelijk is. Het wordt gebruikt om verschillende regionale producten te telen, waaronder ananas, rijst, rozen en thee.

Het project omvat verder een gebouw met vier verdiepingen waarin de kantoren van de markt, een restaurant en een tentoonstellingscentrum zijn ondergebracht. In deze laatste worden onder meer regionale landbouwproducten tentoongesteld. Dit vier verdiepingen tellende kantoorgebouw loopt dwars de hoofdstructuur en biedt een tweede toegang tot het landschappelijke dak van het gebouw.

Door de rijke natuur, landbouwvelden, boerderijen, zee en bergen, is Tainan een fraaie stad. Tainan Market moet die schoonheid volgens het architectenbureau gaan symboliseren. Het is volledig functioneel en combineert vraag en aanbod met een veilingfunctie. Tegelijkertijd biedt het dakterras de mogelijkheid om aan de drukte eronder te ontsnappen.

De Tainan Xinhua Fruit & Vegetable Market wordt naar verwachting in 2020 voltooid.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond