Wiltec komt met zichtbaar valharnas

Leesduur: +/- 2 min.
Kleding, rugtassen of materialen over een hi-viz veiligheidvest dragen is in veel situaties niet toegestaan. Maar in de praktijk zien we tal van voorbeelden waarbij een valharnas wél over een veiligheidsvest gedragen wordt. Dat is niet vreemd, want onder een vest kunnen de ringen van een harnas niet kunnen worden gebruikt. Toch belemmert dit de zichtbaarheid. Om die reden heeft Wiltec onder het het merk Miller een veiligheidsvest met geïntegreerd valharnas voor gebruik met een H-design harnas geïntroduceerd.

Comfortabel

De serie Miller H-design harnassen wordt volgens de makers geroemd om de bewegingsvrijheid en comfort welke het geeft aan gebruikers in o.a. de bouw, (petro)chemie en besloten ruimten. Ondanks dat de felgroene banden van dit harnas de zichtbaarheid vergroten zijn er tal van situaties waarbij werkers een hi-viz veiligheidsvest dienen te dragen. Hier bestaat nu een speciaal Miller veiligheidsvest voor, verkrijgbaar in zowel geel als oranje.

Compleet uitgerust

Door een grote ritssluiting aan de binnenzijde is de voering van het vest te openen zodat het harnas volledig kan worden geïntegreerd in het vest. Via de openingen aan de voor- en achterzijde zijn de koppelpunten van het valharnas te gebruiken met externe vallijnen en valblokken.

Met dubbele ritssluitingen aan weerszijden is er altijd een comfortabele pasvorm voor elke lichaamsbouw en bij gebruik van zowel zomer- en winterkleding. Doordat het vest afneembaar is kan deze makkelijk worden vervangen of gewassen. Met maar liefst vijf zakken kan gereedschap en accessoires veilig worden meegenomen. Daarnaast is een kaarthouder geïntegreerd voor ID-kaarten.

Veiligheidsnormen

Het vest voldoet aan de EN ISO 20471:2013 klasse 2 (waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid) en EN ISO 13688:2013 (beschermende kleding) en is in zowel hi-viz geel als hi-viz oranje verkrijgbaar.

 

Bron: Wiltec.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond